Strona: Eliminacje okręgowe XXXIV Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Budowlanych / Wydział Budownictwa, Inżynierii Środowiska i Architektury

Eliminacje okręgowe XXXIV Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Budowlanych

2021-03-29

W dniu 6 marca 2021r. w Zespole Szkół Nr 1 im. Ambrożego Towarnickiego w Rzeszowie odbyły się eliminacje okręgowe XXXIV Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Budowlanych. Organizatorem olimpiady jest Wydział Inżynierii Lądowej Politechniki Warszawskiej. W okręgu VII rzeszowskim w tegorocznych zawodach wzięło udział 74 uczniów  reprezentujących 19 szkół budowlanych. Zawody przeprowadzone zostały w trybie ścisłego reżimu sanitarnego w dwóch  oddzielnych salach z zastosowaniem zasady DDM (dystans, dezynfekcja, maseczka). Tematy zawodów okręgowych, tak jak w poprzednich edycjach, przygotował Komitet Główny Olimpiady. Uczniowie rozwiązywali zadania otwarte zgrupowane w dwóch częściach A i B (po 120 minut każda). Wymagały one dobrego opanowania wiedzy z przedmiotów zawodowych, a także umiejętności wykonywania obliczeń matematycznych, logicznego myślenia i samodzielnego rozwiązywania problemów. Zakodowane prace oceniał Zespół Sprawdzający Centralnego Jury rekrutujący się  z nauczycieli akademickich Politechniki Rzeszowskiej: dr inż. Grzegorz Bajorek, prof. PRz,  dr inż. Przemysław Miąsik, dr inż. Janusz Kulpiński i mgr inż. Joanna Krasoń. Ostateczne wyniki osób zakwalifikowanych do zawodów centralnych zostaną ogłoszone na stronie https://www.olimpiadabudowlana.pl/.

Przew. KO i pełnomocnik KG OWiUB 

dr inż. Barbara Rusinek

 

Zdjęcia: Rafał Szalacha

Powrót do listy aktualności

Licznik odwiedzin: 6785Unikalne odsłony z okresu 2022.04.20 - 2024.04.20
Liczba wizyt uwzględniających tą stronę. Jeżeli strona odwiedzana była kilka razy podczas jednej wizyty, zostanie policzona tylko raz.

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję