Strona: Semestralna Praktyka Zawodowa Architektoniczna / Wydział Budownictwa, Inżynierii Środowiska i Architektury

Semestralna Praktyka Zawodowa Architektoniczna

2023-04-18

Praktyka zaplanowana dla studentów studiów I stopnia na kierunku ARCHITEKTURA WBIŚiA Politechniki Rzeszowskiej zaplanowana jest w 7 semestrze nauki, od 1 października 2023r. do 31 stycznia następnego roku.

Za organizację i przeprowadzenie praktyk studenckich odpowiada Uczelnia, która realizuje semestralne praktyki architektoniczne zgodnie z Zarządzeniem nr 39/2021 Rektora Politechniki Rzeszowskiej im. I. Łukasiewicza z dnia 7 kwietnia 2021 r. w sprawie zasad organizacji i zaliczania praktyk zawodowych dla studentów Politechniki Rzeszowskiej.

Krajowa Izba Architektów RP stworzyła System Studenckich Praktyk IARP i poinformowała Uczelnię o możliwości skorzystania z tego systemu. Zgodnie z informacją przekazaną przez Prezesa Krajowej Izby Architektów RP na spotkaniu z Dziekanami Wydziałów Architektury dnia 5.04.2023r. wejście do tego systemu praktyk nie jest obowiązkowe.

Uprzejmie informujemy, że Politechnika Rzeszowska nie podpisała żadnej umowy ws. odbycia praktyk i nie ma dostępu do zaproponowanego przez Krajową Izbę Architektów RP Systemu Studenckich Praktyk IARP.

Obecnie studentom kierunku architektura wydawane są dokumenty min. skierowania na praktykę na zasadach ustalonych regulaminem Uczelni z uwzględnieniem przepisów zawartych w rozporządzeniu Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego z dnia 18 lipca 2019 r. w sprawie standardu kształcenia przygotowującego do wykonywania zawodu architekta.

Powrót do listy aktualności

Licznik odwiedzin: 7894Unikalne odsłony z okresu 2022.12.23 - 2024.12.23
Liczba wizyt uwzględniających tą stronę. Jeżeli strona odwiedzana była kilka razy podczas jednej wizyty, zostanie policzona tylko raz.

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję