Strona: Egzamin wstępny dla kandydatów na studia II stopnia na kierunki: budownictwo i inżynieria środowiska / Wydział Budownictwa, Inżynierii Środowiska i Architektury

Egzamin wstępny dla kandydatów na studia II stopnia na kierunki: budownictwo i inżynieria środowiska

2023-06-03
Egzamin kompetencyjny dla kandydatów na studia II stopnia na kierunki: budownictwo i inżynieria środowiska

Egzamin wstępny dla kandydatów na studia niestacjonarne II stopnia na kierunkach budownictwo i inżynieria środowiska odbędzie się:

  • 1 termin: 11 września 2023 r. (poniedziałek), godzina 10:30, sala P-2,
  • 2 termin: 13 września 2023 r. (środa), godzina 10:30, sala P-2.

Przystąpienie do egzaminu wstępnego jest nieobowiązkowe. Kandydat, który nie przystąpi do egzaminu wstępnego otrzymuje w postępowaniu rekrutacyjnym z tego egzaminu ocenę E = 0 – co nie wyklucza go z postępowania rekrutacyjnego.
Kandydat będący absolwentem Politechniki Rzeszowskiej, który na studiach pierwszego stopnia przystąpił do egzaminu dyplomowego w formie pisemnej na danym kierunku studiów, ubiegający się o przyjęcie na studia drugiego stopnia na tym samym kierunku studiów, jest zwolniony z egzaminu wstępnego, a uzyskany przez niego wynik z egzaminu dyplomowego przy ustalaniu ostatecznego wyniku studiów będzie brany pod uwagę jako ocena z egzaminu wstępnego.
Zakresy egzaminu dla poszczególnych kierunków:

Kandydaci niebędący absolwentami WBIŚiA PRz zgłaszają chęć udziału w egzaminie do 7 (siedem) dni przed terminem egzaminu. Przed przystąpieniem do egzaminu proszę przesłać maila na adres

celem rejestracji na egzamin – należy podać imię i nazwisko oraz kierunek, temat maila egzamin wstępny.

Powrót do listy aktualności

Licznik odwiedzin: 6812Unikalne odsłony z okresu 2022.04.25 - 2024.04.25
Liczba wizyt uwzględniających tą stronę. Jeżeli strona odwiedzana była kilka razy podczas jednej wizyty, zostanie policzona tylko raz.

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję