Ogłoszenia dla kandydatów

Egzamin kompetencyjny dla kandydatów na stacjonarne studia II stopnia - rok akademicki 2018/2019

13-12-2018 r.

Pisemne egzaminy weryfikujące efekty kształcenia dla kandydatów na studia II stopnia niebędących absolwentami WBIŚiA (wszystkie kierunki kształcenia) odbędą się w następujących terminach:
- 1 lutego 2019 r., godz. 9:00, sala P.2
- 8 lutego 2019 r., godz. 9:00, sala P.10

Zasady przeprowadzania egzaminu oraz lista pytań egzaminacyjnych znajdują się na stronie Wydziału
(https://wbisia.prz.edu.pl/studenci/praca-dyplomowa)

Przystąpienie do egzaminu kompetencyjnego jest nieobowiązkowe. Kandydat, który nie przystąpi do egzaminu kompetencyjnego otrzymuje w postępowaniu rekrutacyjnym z tego egzaminu ocenę E = 0, co nie wyklucza go z postępowania rekrutacyjnego.
Kandydat, który złożył egzamin kompetencyjny i ukończył inny kierunek studiów pierwszego stopnia oraz kandydat, który nie przystąpił do egzaminu kompetencyjnego, może zostać zobowiązany do realizacji zajęć nieobjętych planem studiów, uzupełniających efekty kształcenia niezbędne do podjęcia studiów drugiego stopnia na określonym kierunku studiów. Zakres, sposób i termin realizacji tych zajęć określi dziekan Wydziału w decyzji o przyjęciu na studia lub w odrębnej decyzji.
Kandydat będący absolwentem Politechniki Rzeszowskiej, który na studiach pierwszego stopnia przystąpił do egzaminu dyplomowego w formie pisemnej na danym kierunku studiów, ubiegający się o przyjęcie na studia drugiego stopnia na tym samym kierunku studiów i Wydziale, jest zwolniony z egzaminu kompetencyjnego, a uzyskany przez niego wynik z egzaminu dyplomowego przy ustalaniu ostatecznego wyniku studiów będzie brany pod uwagę jako ocena z egzaminu kompetencyjnego.

Powrót do listy aktualności
Licznik odwiedzin: 4457

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję